Zlatarna Celje ima svoje poslovalnice že v vseh večjih slovenskih mestih. Poleg domače prepoznavnosti se je uveljavila s svojo prodajno mrežo tudi na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Črni Gori in Bolgariji. Zaradi svoje razširjenosti in vse večje uspešnosti so se konec lanskega leta odločili, da bodo začeli s prenovo svojih že tako elegantno zasnovanih prodajaln.

Projekt obsega prenovo celotne podobe prodajaln Zlatarne Celje, osvežen dizajn pa so do zdaj že izvedli v šestih prodajnih mestih po Sloveniji in v Srbiji. V letu 2012 bo Zlatarna Celje v prenovljenem oblikovalskem konceptu odprla tudi prodajalne v Kragujevcu, Kruševcu, Mostarju in Novem mestu, v začetku leta 2013 pa še prodajalno v Splitu. Pri prenavljanju prostorov sodelujejo priznani slovenski in tuji oblikovalci iz biroja OFIS arhitekti (Rok Oman, Špela Videčnik, Janez Martinčič, Janja Del Linz, Sergio Silva Santos, Kiki Marien, Jolien Maes, William Gibson in Anna Timmermans).

Nova podoba prodajaln združuje idejo bančnega sefa s toplim občutkom domačnosti, ki ga izžareva poglaviten material – les. Vitrine z nakitom imajo tako videz varnih škatel, ki skrbno varujejo dragocen nakit, zaradi enakomerne razporejenosti po prostoru pa kupcu dopuščajo bolj sproščen in lažji ogled. S prenovo je Zlatarna Celje nadgradila svojo ekstravagantno podobo, z lesenim materialom pa je prodajalnam dodala bolj oseben in intimen pridih, ki poskrbi, da je vsak nakup nakita poseben in svojevrsten dogodek, ki se kupcu za vedno vtisne v spomin.