LETOŠNJI SOF NA PREPIH POSTAVLJA DIALOG. KAKO MU BODO KLJUBOVALI JONAS, JERNEJ REPOVŠ, ZORAN MILIVOJEVIĆ, MAJA MAKOVEC BRENČIČ IN OSTALI?

Z okroglo mizo »Ko znamka govori … ji potrošniki še prisluhnejo?« smo v sredo, 7. marca, najavili osrednjo temo letošnjega SOFa – dialog. Velik del pogovora je bil osredotočen na spremembe, ki jih je razvoj tehnologije vnesel v komunikacijo med blagovno znamko oz. njenim upravljavcem in potrošnikom. Ena od njih je zagotovo ta, da se je monolog spremenil v dialog. „Potrošnik ima sedaj stik z znamko. Ne le, da mi poslušamo, ampak tudi znamka posluša nas,” je ob tem poudaril eden vidnejših slovenskih blogerjev Roni Kordiš. Več o dialogu in multilogu, ki se je razvil, preberite tukaj.

Na letošnjem SOF-u, ki bo od 28. do 30. marca potekal v Portorožu, bodo v treh festivalskih dneh domači in tuji strokovnjaki v okviru predavanj, delavnic in okroglih miz skupaj z udeleženci iskali odgovore na vprašanja – kaj je v dialog vnesla digitalizacija? Kaj so prinesla družbena omrežja? Kako vzpostavimo dolgoročen partnerski odnos? Kaj danes pomeni dober odnos s potrošnikom? Kako ga dosežemo in kako lahko tudi hitro izgubimo? Kako dialog s svojimi uporabniki, ki ga vedno bolj spodbujajo in odpirajo sodobni komunikacijski kanali, gradijo in upravljajo znamke in korporacije? Dialog bo prav gotovo zanimiv.

Agencije, produkcijske hiše in oglaševalci so sicer v tekmovalni del letošnjega festivala skupno prijavili 386 del. Največ del je prijavljenih v tekmovalno skupino film, in sicer 50 del, sledi tekmovalna skupina digitalno komuniciranje, v kateri tekmuje 43 del. V novi tekmovalni skupini digitalne oglaševalske akcije tekmuje 15 akcij, medtem ko je v tekmovalno skupino celostnih oglaševalskih akcij prijavljenih 24 akcij. V skupini neposredno trženje tekmuje 22 del, v skupini tiskani oglasi 30 del, v skupini korporativna oglasna sredstva 24 del, v skupini radijski oglasi 22 del, v skupini inovativne oblike komuniciranja 25 del, v skupini dogodki 7 dogodkov in v skupini zunanje oglaševanje 39 del. V posebne tekmovalne skupine OFF SOF je skupno prijavljenih 85 del.

Zanimivo bo! Zagotovite si svoje mesto na 21. SOF-u. Prijavite se.

Podrobnejši program 21. SOF-a preverite tukaj.