V nakupovalnem središču Citypark se je praznično veselje pričelo s prihodom Miklavža, ki je v spremstvu angelov in parkljev obdaroval najmlajše. Takšno razpoloženje bo trajalo vse do konca meseca, saj se odvija še vrsta aktivnosti, ki so namenjene predvsem razigranim in ustvarjalnim. V pričakovanju prihoda Božička se je odprla Božičkova pošta, kamor lahko otroci oddajajo pisma s svojimi željami. Do 18. decembra so v tradicionalnem Prazničnem mestu otrok v prvem nadstropju Cityparka organizirane še številne igralnice, vse do novega leta pa bo postavljena maketa igralnega vlaka Praznični ekspres.

Praznični december v Cityparku se je pričel z že tradicionalnim Miklavževanjem, ki se je odvijalo v ponedeljek, 5. decembra. Na obisk je prišel prvi izmed treh dobrih mož, ki zadnji mesec v letu z darili razveseljuje otroke. Miklavž je skupaj z angeli in parklji ob svojem prihodu najmlajše ter njihove starše navdušil z angelsko-peklensko plesno predstavo, po tej pa razdelil še težko pričakovana Miklavževa darila.

Ker se bliža čas, ko bo obdaroval tudi drugi dobri mož – Božiček, so v Cityparku med 6. in 23. decembrom, v 1. nadstropju odprli podružnico Božičkove pošte. V Božičkov nabiralnik lahko mali obiskovalci oddajo pisma s svojimi željami in posebne letake, s katerimi sodelujejo v nagradni igri. Božiček je v svojem poštnem uradu pripravil še ure presenečenja oz. božični srečelov in vsak dan ob določenih urah izžreba pet darilc.

Da bodo zadnji dnevi v letu še bolj razigrani, so v prvem nadstropju Cityparka, pred trgovino K&Ö, med 3. in 18. decembrom  pripravili Tradicionalno praznično mesto otrok s številnimi igralnicami. Najmlajši se lahko v Barbie pravljičnem klubu igrajo z najnovejšimi Barbie igračami, se preizkusijo v adrenalinski vožnji z novimi modeli avtomobilov v igralnem kotičku Hotwheels in sestavljajo različne Lego figure v Lego mestu. Za mlade strojevodje so postavili tudi veliko maketo lokomotivčka Tomažka, ki vabi na veselo potepanje. V Cityparku pa lahko otroci vstopijo še v vlak Praznični ekspres in se  vse do 31. decembra v njem igrajo z različnimi igračami. Vagoni vlaka so namreč spremenjeni v igralna polja, ki obljubljajo zabavo za različne starosti.

V nakupovalnem središču niso pozabili niti na ustvarjalne, zanje so organizirali likovno delavnico Božična Manufaktura, ki bo potekala do 18. decembra, vendar se bo vsak dan navezovala na drugačno tematiko.. V njej bodo obiskovalci izdelovali unikatna drobna darila, novoletne voščilnice in okraske za novoletno drevesce ter si s tem popestrili svoj dom ali razveselili svoje bližnje.